Geschiedenis van de PPME.

Ten einde de da'wah en kennisvergroting van de Islam in Nederland te faciliteren hebben de Indonesische Islamitische gemeenschap en de Indonesische studenten de krachten gebundeld om een organisatie op te richten op 12 april 1971 met de hoop dat deze organisatie zich verder gaat ontwikkelen in Europa. Daarom draagt de organisatie de naam "Persatuan Pemuda Muslim se-Eropa" afgekort "PPME" of "Vereniging van Islamitische Jongeren in Europa".

Ondanks dat de grote meerderheid van de leden van Indonesische afkomst is of een binding hebben met IndonesiŽ draagt de organisatie niet de naam "IndonesiŽ". Dit geeft aan dat de organisatie, PPME, erg flexibel is. En daarmee opent PPME haar deuren voor andere nationaliteiten om samen de da'wah en kennisvergroting over Islam in Nederland uit te voeren. Daarnaast dragen wij ook kennis van Indonesische taal en cultuur aan anderen over.

Conform het Koninklijke Besluit van de toenmalige Koningin Juliana en Minister van Justitie de dato 6 mei 1974 mag PPME als een "Vereniging" activiteiten voor een periode van 20 (twintig) jaar uitvoeren. Op 14 december 1995 werd dit besluit gewijzigd voor onbepaalde tijd.

Door de behoefte en belangstelling van de Indonesische Islamitische gemeenschap in Nederland heeft PPME afdelingen gevormd in een aantal steden van Nederland. Naast de afdelingen in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam (1975) en Heemskerk (1998) is ook de afdeling Breda in 2005 opgericht. Als Allah het wil zullen op korte termijn andere afdelingen volgen.

Ten einde het interne conflict bij PPME Amsterdam te beeindigen en alsmede de Ukhuwah Islamiyah (eenheid in de Islam) te bewaren, heeft PPME Nederland op 18 december 2005 een besluit genomen tot het splitsen van PPME Amsterdam in twee afdelingen (zie ook de rubriek: Nieuws).